Inatt attackerades sex personer av nazister i Malmö. Den ena, en ung man, knivhöggs så svårt att han fick livshotande skador. Han är engagerad i antirasistisk verksamhet för att få bort hat och hot från läktarna på våra fotbollsarenor. Han är en av all de som kämpar för en värld där vi är toleranta och visar medkänsla för de som delar den här landtungan med oss. Denna unga man är ett hot för de nazister och fascister som mobiliserar sig allt mer, både i Sverige och i resten av Europa.

 

Jag blir rädd när jag läser om brott som detta. Det var ingen slump att just han knivhöggs kraftigast av de som attackerades. Han var en måltavla. För det är nazister jobbar. De räds inte att ta till hot och våld. Deras filosofi är att makt fås genom att uppvisa ett aggressivt beteende. Vi har sett detta två gånger på mycket kort tid nu. Deras filosofi är en som förr eller senare kommer att hota alla som inte delar deras syn på världen.

 

Att ungefär 10% av Sveriges befolkning i de senaste undersökningarna som gjorts väljer att rösta på Sverigedemokraterna får det att koka inom mig. När vi släpper in rasister i riksdagen, vi talar inte om enskilda personer här - vi pratar om ett PARTI, flyttar vi gränsen för vad som anses vara acceptabelt i vårt samhälle. Signaler sänds ut att det är ok att basera sin världssyn på hat och rädsla och förakt.

 

Jag blir frustrerad då rasism, nazism och fascism har strykits medhårs under den sista tiden. Medierna använder deras egna språk. De är numera mer vänligt klingande invandringskritiska och Sverigevänner. Detta måste media sluta med! De är RASISTER, NAZISTER och FASCISTER, och inget annat. De ska fan inte tillåtas att sätta egna förmildrande ord på skiten de står för. Det är inte ok någonstans!

 

Media använder deras egna ord, deras mildrande ord, deras ord som är konstruerade för att låta snällare än vad de är, ord som maskerar ett hat med ett falskt omhändertagande. Jag blir förbannad när media vägrar benämna nazister för nazister och i stället lite löst kallar dem för högerextremister. Jag blir förbannad när media kallar attacker på fredliga demonstrationer för bråk mellan två olika läger. Jag blir förbannad när feminister som attackeras benämns vänsteraktivister. Jag blir förbannad när media kallar demonstrationer mot nazistiskt våld kallas för demonstrationer mot våld. Jag blir förbannad när de som förmedlar nyheterna inte kan bemöda sig om att lära sig de allra enklaste begrepp.

 

Jag blir förbannad när media krusar och bugar och gömmer sig bakom någon sorts opartiskhet. Det är INTE opartiskt att förmedla en sanning!! De får verkligen skärpa sig nu! Att kalla en nazist för nazist är lika partiskt som att kalla en mördare för mördare, eller en våldtäktsman för våldtäktsman.

 

Det som hände i Malmö var inte någon random konfrontation. Det var ett planerat våldsbrott som kunde ha slutat riktigt, riktigt illa. Om vi fortsätter att stryka dessa hatiska människor medhårs kommer vi att få se mycket mer av detta våld. Det är dags att vi sprider våra egna åsikter nu. Det är dags att vi påpekar för media hur viktigt ett korrekt språkbruk är. Det är viktigt att vi tar detta ställningstagande NU.

 

Det är nu vi kan stoppa dem.

Det är nu vi bestämmer att vi vill gå åt andra hållet.

Det är nu vi bestämmer att hat och förakt inte har någon plats i vårt samhälle.

 

Det är NU det gäller!

 

 


#inganazister,

Kommentera

Publiceras ej