Vilka skitdagar det varit. Nazister attackerar och media svamlar och mumlar. Blir så jäkla arg och provocerad av detta.
 
"Vi kan inte säga att det var nazister INNAN VI VET SÄKERT".
 
Men det går tydligen bra att säga att det var bråk mellan höger- och vänsterextremister innan de vet. Det går tydligen även bra att inhämta information om vad som hände från SvPs egna hemsida. Men nej... att kalla någon nazist det går INTE för sig! Islamistiska terrorister det kan de dock slänga ur sig utan närmare eftertanke. Inga problem alls. Media sitter i sin lilla privilegie- och fördomsbubbla och bara "Vi är SÅ otroligt opartiska och medelar BARA sådant vi med ABSOLUT säkerhet vet". Tillåt mig spruta snor medan jag försöker hålla tillbaka skrattet.
 
Polisen tog två dagar på sig att höra en av de knivhuggna (vad vet jag men kanske bra att höra first hand witnesses så fort som möjligt?). De har inte hämtat in den man som pekats ut som den som knivhögg honom, trots att han redan på plats pekades ut som knivbärare. Vad händer där? Ska vi låta identifierade våldsmän gå lösa på våra gator? Precis som vid Kärrtorpsdemonstrationen står polisen ganska handfallen när det blir skarpt läge (och de får INTE kalla någon för nazist, ssssccchhh). Jag hoppas verkligen att deras handlingsplan är bättre än vad den framstå i media. 
 
Sen har vi vår "eminente" statsminister Reinfeldt. Den mannen visar med all önskad tydlighet var hans prioriteringar ligger. Ligger de hos av nazister våldsutsatta? Ligger de hos kvinnor som hotas och misshandlas? Ligger de hos de som utförsäkras på löpande band? Hos barnmorskor och sköterskor som går på knäna för att ta hand om oss alla?? Nej. Reinfeldts prioriteringar ligger i bolagsstyrelser, hos "fina" familjer som kan köpa städhjälp och hos Djurgårdens IF. 
 
När DIFs tränare avgick efter hot tog det två timmar för Reinfeldt att samla till presskonferens där han fördömde våldet inom fotbollen. TVÅ TIMMAR. Snacka om handlingskraft när det är något viktigt! Han pratade även om lagarna kring detta och problemet med en utredning som "bara är skisser". Insatt minsann!
 
Haha.. ne. Som han inledde med; "Jag står här för att jag älskar fotboll." Japp. Nu ska vi se vad Reinfeldt inte älskar. Hint; sina medborgare.
 
När en medborgare blir brutalt misshandlad och nästan mister livet och 5 andra blir knivstuckna tar det nästan två dagar för stadsministerna att uttala sig i media. Då nöjer han sig med att säga att "Förekomsten av nazism och rasism smutsar ner mycket av det som många tycker är bra med Sverige." Mycket av det som många tycker är bra. How about; det är ett enormt hot mot demokratin och JAG tycker [....]. Nej nej... inte skulle han blanda in sin egna åsikt här? Har Reinfeldt en egen åsikt om "sådant där som händer på samhällets botten"? Vem vet, ingen har i alla fall hört den.
 
Medan media och stadsminister inte gör något än det allra nödvändigaste mobiliserar sig människor över landet. Människor som har fått nog. Som vill kunna känna sig säkra på gator och torg. Människor som anser att alla har ett lika stort människovärde. Under #kämpaShowan delar personer med sig av sin medkänsla. Fotbollsklubbar världen runt skickar bilder med samma budskap. Kämpa Showan!! Manifestationer mot nazistiskt våld har uppkommit i många städer, många redan samma kväll som nyheterna att en person misshandlats nästan till döds först kablades ut, och fler kommer att ske under den kommande veckan.
 
Det är så otroligt vacker att se. Folk som bryr sig och vågar stå upp för att alla ska ha det tryggt i vårt land.
 
Inga nazister på våra gator!!
 
Kämpa Showan! 
 
Men det är inte bara Showan som måste kämpa. Vi måste alla kämpa. Det är nu vi måste säga ifrån. En hel nation satt tysta och såg på hur fascisterna härjade i Tyskland för drygt 60 år sedan. Tystanden fortsatte och fortsatte. För ingen sa ifrån när det började. Det misstaget får vi inte göra igen. Oasvett hur inkompetenta polis, media och statsmakten är måste vi som medborgare stå upp för det vi tror på. Framtiden ligger i våra händer.
 
 
 
#inganazister, #kämpashowan,